maanantai 11. heinäkuuta 2011

Raparperipiirakka

Uuden kotini takapihalla/naapurilla kasvaa raparperiä, josta minulla on myös lupa nauttia:) Niinpä oli pakko tehdä raparperipiirakkaa edes kerran kesässään. Ja tällä ohjeella teen kyllä toistekin, ja pian.



Ohje otettu täältä, mutta itse tehdessäni sitä ihan pikkiriikkisen muuttelin:

Pohja

150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte
2 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vanilliinisokeria
2-3 raparperin vartta

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja vehnäjauho-leivinjauhoseos. Painele taikina hyvin voideltuun (irtopohja)vuokaan. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinapohjan päälle. Lisää kuoritut ja pieneksi paloitellut raparperit täytteen päälle (sekoita raparperinpaloihin hieman sokeria ja perunajauhoja jos siltä tuntuu). Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min.

Ei kommentteja: