keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Toscapiirakka

Mantelilastuille piti saada käyttöä ja toscapiirakkaanhan ne sai hyvin käytettyä. Ohjeen otin googlettamalla ja herkullisen oloinen löytyi Tiitiäisen blogista. Laitan ohjeen kuitenkin vielä tähän, koska muutin sitä pikkuisen.



Pohja:

4 munaa
3 dl sokeria
100g voita sulatettuna
2dl kuohukermaa
3tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään muna-sokerivaahtoon. Sekoitetaan voisula ja kuohukerma keskenään ja lisätään myöskin vaahtoon. Paistetaan n. 12 min 200 asteessa.

Kuorrutus:
225g voita
2,5dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
160g mantelastuja
½dl kuohukermaa (tai 3rlk maitoa)

Sulata voi. Lisää muut aineet ja kiehauta. Levitä pohjan päälle ja paista 10 min 200 asteessa.

Jäähdyttyä pohja on ihanan kostea ja kuohkea, kun taas päällinen ihanan rapea. Namia on!

Ei kommentteja: