lauantai 29. lokakuuta 2011

Macaron


Näitä olen jo monen hetken halunnut maistaa ja epäröinyt niiden tekemistä itse. Pelkäsin, että ne ovat todella monimutkaisia ja vaikeita. Noh, sitten kermaruusun blogissa ollut ohje näytti siltä, että sillä voisi uskaltaa tehdä. Ja nyt näitäkin on sitten kokeiltu.Sitä en tiedä, millaisia niiden ihan oikeasti pitäisi olla, mutta ulkonäöltä omani tuli ainakin sinne päin:) Ainoa, että minun jäivät hieman kosteiksi sisältä. En uskaltanut pitää enää uunissa kauempaa, koska päältä ne alkoivat jo ruskehtua. Uudessa kodissani onkin kiertoilmauuni, jonka sielunelämään en ihan vielä ole päässyt kiinni. Joka leivontakerta on omanlaisensa jännitysmomentti sen kanssa;)
Sisälle laitoin lemon curdia ja osaan lakkahilloa, koska molemmissa oli purkin pohjalla vain vähän...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En ookaan koskaan kuullu macaron-leivoksista. Onks nää siis munkkimaisen pehmeitä, vai keksejä? :D Näyttävät tosi herkullisilta!!

Merja kirjoitti...

Hih, ne ovat keksejä. Vähän kuin marenkeja, mutta niihin tulee mantelijauhetta, joten siitä tulee oma vivahteensa! Ja syötävänä lähes yhtä koukuttavia kuin ne marengit;)

Tylppy kirjoitti...

Aivan täydellisiä näistä tuli :D. Ainakin mitä macaronseista tiedän. "Vaatimuksethan" noihin on, että pitää tulla tattimainen kupu, ja reunoille tuommonen rosorengas. Nämä ovat upeita ja täydellisiä :D. Makukin varmasti

Merja kirjoitti...

Oih, kiitos!!! Tuo tieto helpottaa minua paljon siinä mielessä, että tietää millaisiin pitäisi pyrkiä ensi kerralla:D