lauantai 29. kesäkuuta 2013

Santerin ristiäis-mansikkakinuskikakku

Tuoreelle kummipojalle mansikkakakku juhliin kummin tekemänä :)



Kakkupohja 10 munan tavallinen vaalea

Välissä kokeilumuotoisena:
  • 3 prk valmis kinuskikastiketta (jota vatkattu niin "vaahdoksi" kuin mahdollista)
  • 3 prk Flora Vispiä (vaahto yhdistetty kinuskin kanssa)
  • 5 liivatelehteä (itsellä oli 4, mutta saisi olla vaikka tuo 1 enemmän jatkossa)
  • vähän kiehuvaa vettä liivatteiden sulattamiseen
  • vaniljakreemijauhetta (vaahtoon)
  • + 2 l tuoreita mansikoita
  • + sipaisu mansikkahilloa
  • kostutus ananaslimpparilla

Päällä pursotukset (4 prk) flora vispiä ja mansikoita.

Täytehän meinasi alkaa valua ja tuoda mukanaan keskikerrosta kakusta. Mutta jääkaapissa onneksi liivatteet rupesivat nopeasti vaikuttamaan ja kakku oli pelastettu :) Kannattaa siis ehdottomasti tämä täyttövaihe tehdä edellisenä päivänä ja jos aikaa odotella, niin laittaa täyte väliin vasta, kun se jo vähän alkanut hyytyä...


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on niin herkullisen näköinen, mutta oli myös sen makuinen <3

Merja kirjoitti...

Tätä pitää tehdä uusiksi viimeistään ensi kesänä, kun taas saa ihania tuoreita mansikoita :) Ja hyvä, kun oli mieleinen kaikinpuolin!

JP kirjoitti...

Nam nam nam!