keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Savulohivoileipäkakku




Leipäkerrokset:

8 viipaletta Porokylän Kartanon ruisleipää (reunat leikattu pois)
8 viipaletta graham paahtoleipää (reunat leikattuina pois)

Kostutus kalaliemellä

Välissä:
n. 500g savulohta
2/3 ruukkua ruohosipulia
2 prk kevyt creme fraisea
suolaa
valkopippuria
tilkka sitruunamehua

Täytteen aineet sekoitetaan keskenään ja maustetaan oman maun mukaan suolalla jne. Tämän jälkeen aloitetaan laittamallaa 4 ruisleipä viipaletta vierekkäin. Kostutetaan kalaliemellä. Sitten 1/3 täytteestä levitetään ruisleipien päälle. Seuraavaksi paahtoleipä kerros eli 4 viipaletta vierekkäin täytteen päälle -> kostutus ->1/3 täytteestä. Ja seuraavaksi taas ruisleipäkerros eli 4 viipaletta jne. ->kostutus ->loput täytteestä. Päällimmäiseksi paahtoleipä kerros ja kostutus. Sitten tekele peitetään kelmulla ja laitetaan vaikka leikkuulauta ja maitopurkki päällä painumaan ja kostumaan jääkaappiin. Itse teen tämän edellisenä päivänä kuin on tarkoitus tarjota voileipäkakkua.

Kuorrutus:  
Vajaa paketti sulatejuustoa. Tosin ainakin Pirkka-merkkinen valui sit lopulta lautaselle ja otti koristeita mukaansa. Joko siis vaatii vielä kehittelyä, tai ohuemman kerroksen...


Koristeet:
Tähän laitoin graavattua lohta, ruohosipulia, kurkkua ja aavistuksen tomaattia.

Ei kommentteja: