sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

3v syntymäpäiväkakku

Kummipojalta tuli toive, että pitäisi tehdä Jontikka-kakku synttäreille. Koska nyt oli taas mahdollisuus kokeilla minulle uusia juttuja, niin päätin maalata kuvan mantelimassan päälle. Kävin siis apteekista hankkimassa elintarvikevärejä (kelt. pun. ja sin.), kaupasta pari sivellintä ja mantelimassaa. Tarkoitus oli ottaa netistä jokin hieno valmis kuva Jontikasta, MUTTA meilläpä ei ollutkaan enää kaupalta tullessa sähköjä (kiitos myrskyn...) ja siksi piti nyt tyytyä omapiirtämään kuvaan. Ja sitten eikun värejä sekoittelemaan...

Seuraavana päivänä täytin ja kostutin kakun, joka koostuu isosta nelikulmionmuotoisesta 10 munan kakusta ja yhdestä pyöreästä 4 munan kakusta. Väliin tuli valkosuklaa-nougatmoussea ja lakkahilloa.

Ja koska juhlat ovat vasta tänään ja itse menen vielä illaksi töihin, niin käytiin sitten eilen etukäteen synttäreillä ja samalla sankarin kotona kakku sai kermansa päälle. Ja tällainen siitä tuli:Pursotusjälki ei ole maailman siisteintä, koska jostakin syystä (sekin ekaa kertaa :D) Flora Vispi teki tepposensa ja siitä ei meinannut saada tarpeeksi kovaa vaahtoa, jos vaahtoa ollenkaan. Oi miksi en hölmä ottanut mukaan sitä vaniljakreemijauhetta...????

4 kommenttia:

JP kirjoitti...

Rajoita jo vähän! ;) Heh heh! Oletkos muuten harkinnut laittavasi jonkun oman leipomis-blogin pystyyn? Monella kotileipurilla näkyy sellainen olevan ja olen varma, että ihmiset ilahtuisivat sellaisesta! Sieltä saisi varmasti myös paljon vinkkejäkin!

Merja kirjoitti...

Noo, näitä leipomuksia taitaa olla niin harvoin muuten, jos ei ole juhlia, joten näin aluksi ainakin tää voi olla yhteinen leipomis- ja askartelublogi:)

Pitäis tännekin kirjoitella vaan noita reseptejä, jotta voisi tehdä muutkin näitä kotosalla!

marylean kirjoitti...

Mulle tuli ihan vesi kielelle! Et kehtais meillekin tulla leipuriksi vaikka, sanotaanko, kuukaudeksi? ;) Joka päivä jotain herkkuja, kun ne sulta onnistuu. :D

Siitä jauheesta, niin olittekos te jo tilanneet sitä vai mitenkäs se homma nyt menikään? Mä olin ilmeisesti suostunut ostamaan sitä myös jonkin verran (ei vaan muista kuinka paljon... :D).

Merja kirjoitti...

Jooh mielelläni tulisin teillekin leipuriksi :D Ja jos muuten ristiäisiin tarttee jotain esim. kakkua leipoa, niin ihan mielelläni teen! (... ja kokeilen kaikkea uutta, vaihtelevalla menestyksellä:D)

Joo, se jauhejuttu nyt meni niin, ettei siihen saatu tarpeeksi porukkaa. Mutta hyvä uutinen on, että meidänkin pikkukaupungin kaupasta löytyi vastaavaa, mitä Kuopiostakin, joten varmaan myös siellä voisi hyvällä tuurilla CM:ssä olla! Ja jos ei ole, niin minä voi sitä sinulle hommata! Ja tämä kaupastakin saatava on minun mielestä yhtä hyvää, kuin meijeriltäkin ostettu:)