maanantai 8. kesäkuuta 2009

Piirakka reseptit

Veljen valmistujaisista jäi jääkaappiin vaikka minkälaisen tarvikkeen jämiä ja niistä sitten tein sekä suolaista että makeaa piirakkaa. Ja koska kamut oli tulossa kylään seuraavana päivänä, niin pöydässä oli tarjolla suolaista piirakkaa ja makeastakin oli maistiaispalat vielä tallella. Reseptit unohdin antaa mukaan, mutta nyt ne saakin täältä, sekä kamut että muut:)

"Kalkkunaleikepiirakka"

Pohja (tämän olen ottanut jostain netistä, mutten muista mistä...):

1 dl kaurahiutaleita
1½ dl sämpyläjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
1 dl vettä

Ainekset sekoitetaan keskenään ja painellaan voideltuun vuokaan.

Täyte:

2 prk ranskankermaa
1-2 munaa
300g kalkkunaleikettä
"paljon" ruohosipulia
1 punasipuli
vähän suolaa ja valkopippuria

Pienitään kalkkuna, ruohosipuli ja sipuli ja sekoitetaan kupissa ja laitetaan pohjan päälle.
Piirakka oli uunissa n. 200 asteessa ehkä puolisen tuntia...

Persikka-banaani piirakka:

Pohja:

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Rasva, sokeri ja kananmuna sekoitetaan. Sekoitetaan jauhot ja leivinjauhe. Ja sitten kaikki vaan sekaisin ja panellaan voideltuun vuokaan.

Täyte:

n. 2 purkkia ranskankermaa
n. 1-1½ dl vatkattua vispikermaa
2 munaa
n. 4 säilykepersikan puolikasta
n. ½ banaania
vaniljasokeria
sokeria

Persikat ja banaani pienitään ja sitten kaikki ainekset sekaisin ja pohjan päälle. Paistetaan 175 asteessa n. 40min. Parempi olisi jos jaksaisi piirakkaa jäähdyttää, niin ehtisi täytekin hyytyä kunnolla...

2 kommenttia:

JP kirjoitti...

Tein kalkkunaleikepiirakkaa hieman omalla ohjeella, joten olkoon se sitten kinkku-paprikapiirakka tai jotain...

Pohja muuten sama, mutta kaurahiutaleet korvasin neljän viljan hiutaleilla ja vehnäjauhot sämpyläjauhoilla. Mielestäni pohjasta tuli rapeampi ja maukkaampi.

Täytteeseen laitoin varhaissipulia, kinkkusuikaleita ja paprikaa. Hyvää oli!

Pitääkin lähteä syömään piirakkaa kun nälkähän tässä ajatellessa ihan tulee!

Merja kirjoitti...

Oijjoij! Nyt tuli kyllä nälkä! Toi on varmasti todella hyvää! Pitää minunkin kokeilla sinun reseptiä tässä, kunhan kotiudun reissusta!