sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Banoffee-piirakka

Ohjeen tähän olen saanut naapurilta suusanallisesti. Alkuperästä ei mitään tietoa :) Laitan tänne kuitenkin niin, kuinka itse olen piirakkaa tehnyt.



Ohje:
250g (kaura)keksejä
n.70g rasvaa
1 tlk kondensoitua maitoa
3-4 banaania
n. 2,5dl kermaa

Poista kondensoidusta maitotölkistä etiketti. Keitä tölkkiä (maitoineen :P ) kattilassa vedessä n. 2h ajan. Tee sillä välin pohja. Murskaa keksit ja sekoita keksimurskaan sulatettu rasva. Painele piirakkavuoan pohjalle. Kun maitotölkki on kiehunut tarvittavan ajan ja sisällöstä tullut toffeeta, jäähdytä hetki ja avaa se. Kuori ja pilko banaanit. Laita banaanin palat pohjan päälle. Levitä toffee banaanien päälle (voi myös tehdä niin päin, että ensin toffee ja sen päälle banaanit!!). Vatkaa kerma vaahdoksi (ennen tarjoilua) ja levitä piirakan päälle. Koristeita ei välttämättä tarvitse, mutta keksinmurut, suklaahiput tms. käyvät mainiosti. Minusta piirakka on maukkainta seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet ja sekoittuneet...



2 kommenttia:

JP kirjoitti...

Oliko tämä sitä samaa t-o-d-e-l-l-a makeaa evästä, jota silloin keväällä söimme? Kaikille vinkiksi, tarvitsette tämän seuraksi ainakin litran vettä! ;D

Merja kirjoitti...

Nyt täytyy sanoa, etten oo yhtään varma, enkä muista yhtään! Tätä en oo kovin montaa kertaa nimittäin tehnyt... :D