tiistai 18. kesäkuuta 2019

Mansikkakakku

Meillä piti olla juhannuksena mansikkakakkua, mutta isäntä toikin mansikoita jo tänään. Joten tuumasta toimeen ja pohjan tekoon... Kokeilin tehdä pohjan 0,7 tekniikalla eka kerran.




Välissä on pakastetuista mansikoista tehtyä sosetta, kermavaahtoa ja valkosuklaa rouhetta. Kostutus ananasmehulla. Päällä tietysti kermavaahtoa, mansikoita ja valkosuklaata.

*Lisäys maistelun jälkeen:
Tykkäsin muuten tämän pohjan koostumuksesta. Eli minulla oli 5 munaa, jotka painoi n. 280g. Kerroin tuon lukeman 0,7, jolloin sain summaksi n.200g. Eli sokeria tuli 200g ja jauhoja yhteensä myös 200g. Vatkasin munia+sokeria lähemmäs puolituntia ja jauhot siivilän läpi ja käännellen vaahtoon. Vuoka oli 23cm halkaisijaltaan. Paisto 175 asteessa noin 35-40min.

Myös tuo valkosuklaa rouhe välissä oli super hyvää ja toi mukavaa suutuntumaa! Jatkoon!

Väliin meni 2x2dl vispikermaa ja 1 levy valkosuklaata rouhittuna. Päälle vatkasin 4x2dl:n vispikermaa, mutta 3 purkkiakin olisi varmaan juuri ja juuri riittänyt.




Ei kommentteja: